eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fejkendős muszlim nő győzött a britek egyik legnépszerűbb tévés tehetségkutatóján

Cukormázas fánkocskákkal, a franciák legendás krémesének málnás verziójával és a brit lobogó színeit idéző citromos tortával lopta be magát az édesszájú britek szívébe és nyerte meg az idei év legnézettebb tv-műsorát, a Sütimester című amatőr cukrászversenyt egy fiatal muszlim nő.

A fejkendőt viselő Nadiya Hussain szerda esti győzelmét 13,4 millió televíziónéző - a brit lakosság egyötöde - izgulta végig. A 30 éves Hussain, aki amellett, hogy tanul, három gyermeket nevel, a BBC-nek elmondta, hogy - a nyáron felvett - műsorban aratott győzelme "élete egyik legszebb pillanata volt".

A Leedsben élő édesanya cukormázzal megkent, töltött édes kiflijeivel, a franciák legendás krémesének málnás továbbgondolásával és a brit lobogó színeit idéző szárival beborított citromos esküvői tortájával utasította maga mögé a verseny két másik finalistáját.

Hussain elmondta, hogy a döntőben azért rukkolt elő az általa "bazinagy brit esküvői tortának" becézett cukrászremekkel, mert neki nem volt tortája, amikor tíz évvel ezelőtt férjhez ment Bangladesben.

A műsor alatt milliók kísérték figyelemmel Hussain kulináris kalandjait, összerezzenve, amikor könnyekben tört ki balul sikerült levelestészta-kosárkái felett, és ámulattal nézve fácánnal díszített csokoládétortáját. A rajongók a 21. századi Nagy-Britannia inspiráló szimbólumaként tekintenek kedvencük győzelmére.

Öt évvel ezelőtti indulása óta a Sütimester versenyzői közt a régi vágású britek mellett a legkülönbözőbb szexuális orientációjú és etnikai hátterű emberek mérték össze a tudásukat. A három idei döntős közül is csak egy volt fehér brit, a harmadik is egy hindu bevándorló volt, egy Tamal Ray nevű 30 éves aneszteziológus, aki a nők bálványának számított, egészen addig, amíg be nem vallotta, hogy meleg.

A műsor rajongói közé tartozik David Cameron miniszterelnök is, aki ugyancsak Nadiya szurkolótáborát gyarapította, és egy szerdai beszédében "a Föld legbüszkébb többnemzetiségű demokráciájának" nevezte Nagy-Britanniát.

A Brit Muzulmán Egyesület szerint Hussain győzelme "a fiatal brit muzulmánok és a brit társadalom közötti kapcsolatot demonstrálja", megmutatva, hogy a hidzsáb viselése nem tartotta őt vissza attól, hogy részt vegyen a műsorban és meg is nyerje.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×