eur:
393.11
usd:
366.97
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Jamie Oliver étterme Budapesten

Várhatóan tavasszal nyit éttermet Budapesten Jamie Oliver. A híres londoni séffel a Zsidai Group működik együtt, a budai Várban várják majd az érdeklődőket.

"Ez óriási kihívás, óriási felelősség és óriási elismerés az idén 33 éves családi cégünknek, hiszen előttünk több komoly cég is próbálta őt Magyarországra behozni, de végül minket választottak" - mondta Zsidai Zoltán Roy gasztro szakember, étteremtulajdonos az InfoRádiónak.

A szakember egy Londonban tett, inspiráló utazáson találkozott a Jamie's Italian étteremlánccal, amit utána komoly pénzügyi, gazdasági és szakmai audit, majd interjúk sorozata és étterem tesztelések is követtek, így jutottak el a megállapodáshoz.

"Jamie Olivernek fantasztikus cége van, amely nagyon sokban hasonlít a mi cégünkhöz" - fogalmazott az étteremtulajdonos. Hozzátette: nagy szaktudású és nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberekkel dolgoznak, rengeteg előírást és elvet követnek. Ez egy nagyon rugalmasan és intelligensen kezelt rendszer, amelynek a lényege az alapanyag minősége és annak a szemléletnek a követése, hogy az emberek minél egészségesebb, de elérhető árú ételeket tudjanak fogyasztani.

"Az étkezési kultúra és az egészséges élet népszerűsítése a cél, amelyet jelen esetben egy olasz éttermen keresztül viszünk végbe, és egy fantasztikus családba kerülünk, így nagyon sokat fogunk mi is erősödni" - mondta Zsidai Zoltán Roy.

A budai Várban már van néhány étterme a családnak, ezek a kiemelkedő ár-érték arányról szólnak. A Jamie's Italian a legnagyobb lánc Jamie éttermei közül, amelyek szintén mind jó ár-érték arányt jelentenek, és ebben az árkategóriában magas minőséget, lelkes szervizt és jó dizájnt képviselnek.

"A mi esetünkben is így lesz, mi is ugyanezeket az elveket valljuk, a Várban lévő éttermeink is ebben a szellemben működnek, és egy becsületes, rendes bisztróhoz illő árkategóriában fog működni Magyarországon is" - mondta az étteremtulajdonos. Aki ismeri a Pest-Budát vagy a 21-et, tudhatja, hogy itt is normális árakkal fog találkozni.

Jamie Oliver személyesen is ellátogat Budapestre, nagyon érdekli a magyar főváros. Magyarország abból a szempontból is inspiráló számára, mert abból a küldetésből, amit ő végez a brit közétkeztetés megreformálásáért, az étkezés kultúra minőségének terjesztéséért, számos elem már nálunk is megvalósult. A GMO-mentesség az alkotmányunkba is belekerült, amely nála is alap előírás. Idén az iskolai étkeztetésben a só és a cukor csökkentése is elindult, bevezettük a chips-adót. Most a britek is a cukoradó bevezetésén dolgoznak, amelynek bevételeit az egészségügyi rendszerbe szeretnék visszafordítani.

"Nagyon sokban hasonlóan gondolkozunk mi is itt, Magyarországon, és ez egy nagy lehetőség, hogy még komolyabb eredményt érhessünk el a társadalom étkezési kultúrájának és egészségének a növelésében" - mondta Zsidai Zoltán Roy.

Az étterem jövő tavasszal nyílik meg, és amint kiderül Jamie érkezésének dátuma, mindenki értesülni fog róla.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×