eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szerelem a múmiák közt

A Múmiavilág című kiállításhoz kapcsolódó rendhagyó, a tudományt és a humort vegyítő programokon vehetnek részt február 14-én a Magyar Természettudományi Múzeumban mindazok, akik a megszokottól eltérő módon szeretnék ünnepelni a szerelmesek napját.

Délután 2 órától a kiállítás antropológiai műhelyében lehet tanulni a párválasztás tudományos alapjairól, emellett a társkeresésben az Antipatika illatszertárában található múmiapor és más elixírek is segíthetnek - olvasható az intézménynek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A preparátorműhelyben az érdeklődők az állatmúmiák készítésének titkairól tudhatnak meg többet. A vállalkozó kedvűek pedig a magukkal vitt plüssfigurákon meg is tanulhatják a szakszerű mumifikálást a múzeum munkatársainak segítségével.

A Wari (huari) fogadóban kocsmakvíz keretében mérhetik össze a múmiákról szóló tudásukat a kihívást keresők, a versenyre jelentkezni a Facebook-on keresztül lehet (https://www.facebook.com/events/1078925925466212/).

A kiállítást Valentin-napon jelmezes tárlatvezetéssel is meg lehet tekinteni, amelyek délután 2, 4 és 6 órakor indulnak. A tárlatvezetők a múmiák életéről, ismerőseiről és szerelmeiről mesélnek. A vezetésre előzetes regisztráció szükséges.

A múzeumba múmiának öltözve érkező látogatók szombaton apró ajándékkal térhetnek haza.

Az öt kontinens évezredes vagy épp néhány száz éves testemlékeit bemutató, Múmiavilág című nagyszabású kiállítás tavaly szeptemberben nyílt a Természettudományi Múzeumban. A tárlat egyik kiemelkedő látványossága az a kilencszáz éves buddhistaszerzetes-múmia, amely "természetes" úton, külső beavatkozás nélkül jött létre, ugyanis a szerzetes hosszú meditációval és speciális diétával önmagát mumifikálta.

Február 14-én a kiállítás este 8 óráig kedvezményes belépőjeggyel látogatható - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×