eur:
389.43
usd:
362.02
bux:
68560.64
2024. május 7. kedd Gizella

Ettől ugrik a boldogságindex

A városban két hónapja született pandakölyök és a javuló infrastruktúra miatt nőtt jelentősen Tajpej boldogságindexe a település alpolgármestere szerint.

Tajvan székhelyének boldogságmutatója jelenleg 65,1 ponton áll, ezzel, hat helyet előrelépve, a második legboldogabb a vizsgált 22 önkormányzat, megye és város között - derült ki az Economic Daily News és a Nan Shan Life Insurance biztosítótársaság közös felméréséből.

Tajpej egyébiránt a legelőkelőbb helyet foglalja el a háztartások bevétele, az internetcsatlakozás, a várható életkor és a képzés tekintetében.

Tim Ting alpolgármester szerint mindezek mellett azonban a város állatkertjében július 6-án világra jött - mesterséges megtermékenyítés révén fogant - pandabébi is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Tajpej lakói boldognak érezzék magukat. A kölyök szülei 2008-ban kerültek Tajvanra Kínából; Peking a "pandadiplomácia" gyakorlatát követve így akart javítani a sziget hovatartozása miatti feszült kapcsolatokon.

Ting több infrastrukturális projektet is megemlített: ezek között volt a metróhálózat fejlesztése, a közösségi kerékpárkölcsönző, valamint a várost átszelő folyó rehabilitálása.

Tajvanon egyébiránt Hszincsu a legboldogabb 71,1 ponttal: ott a legjobb a levegő minősége, az egészségügyi ellátás, a közösségi háló, a lakhatás, és ott a legelégedettebbek életükkel az emberek.

A felmérés 22 500 ember megkérdezésével készült.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×