eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Paprikás csokitorta a nyerő

Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából, olvadó étcsokoládé mousse-ból áll az a torta, amely megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak szóló versenyét. Nevezni fehér cukortól, fehér liszttől, adalékanyagoktól mentes süteményekkel lehetett.

A Magyarország Cukormentes Tortájáért lezajlott idei háziversenyben Andrássy Katalin édes-nemes csokoládétortája győzött. Száz gramm tortában 126 kalória van, szénhidrátértéke 17 gramm.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hirdette meg először a háziversenyt, hogy olyan torták szülessenek, amelyek fehér liszt és finomított cukor nélkül készülnek, kalória- és szénhidrátszegények, tehát egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthetőek.

Augusztusban a profi cukrászoknak is megrendezték az ország cukormentes tortájának versenyét, amelyet a Nándori Cukrászda ribizlihabos-almás rétegese nyerte meg. A torta az ország számos cukrászdájában kapható.

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem is tudnak arról, hogy cukorbetegek: legalább másfél millió embert érint a diabétesz. A cukorbetegség tünete az emelkedett vércukorszint, kezelésének célja pedig a vércukorszint rendezése. A kezeletlen cukorbetegségnek súlyos következményei lehetnek (vakság, amputáció, veseleállás, keringési problémák).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×