eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hol él a legtöbb milliomos?

Bár a gazdasági válság a gazdagok vagyonának apadásában is megmutatkozik, Ázsiában tavaly nőtt a milliomosok száma. Sőt, először több a milliós vagyonnal rendelkezők száma a régióban, mint Észak-Amerikában.

A Capgemini és a Royal Bank of Canada közös jelentése szerint 2011-ben 1,6 százalékkal nőtt a milliomosok száma Ázsiában, amely növekedésnek köszönhetően első alkalommal magasabb lett ezek száma, mint észak-amerikai társaiké.

A vagyonosokat vizsgáló tanulmány azokat minősíti milliomosnak, akiknek legalább 1 millió dollár összegű befektethető tőkéjük van. E szerint Ázsia és a csendes-óceáni térség régiójában 3,37 millióra tehető a milliomosok száma, akik összesen 10,7 ezer milliárd dollárt birtokolnak - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A jelentés szerint Észak-Amerikában tavaly 1,1 százalékkal csökkent a milliomosok száma, ami most 3,35 millióra tehető. Bár a vagyonuk csökkent, pénzük továbbra is több, mint az ázsiai gazdagoké. Az észak-amerikai milliomosok vagyonát 11,4 ezer milliárd dollárra kalkulálják.

Európa, amelyet e téren Ázsia már 2009-ben megelőzött, harmadikként került fel a listára 3,17 millió milliomossal. Ezek vagyona 10,1 ezer milliárd dollárra tehető. A milliomosok számát Latin-Amerikában és a Közel-Keleten félmillióra, Afrikában 0,1 millióra becsülik. A latin-amerikai kontinensen élők vagyona 7,1 billió, a közel-keleti régióban 1,7 ezer milliárd, az afrikai kontinensen 1,1 ezer milliárd dollár.

A tanulmány szerint a világ 11 millió milliomosának mintegy 1,7 százalékkal, 42 ezer milliárd dollárra csökkent a vagyona. A globális válság a szupergazdagokat, azaz azokat, akiknek 30 millió dollárnyi vagy ennél is több befektetési tőkéje van, szintén utolérte. Számuk 2,5 százalékkal, azaz 100 ezerre csökkent, vagyonuk összértéke pedig 5 százalékkal mérséklődött.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×