INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Miért érdemes elnöki blogot olvasni?

InfoRádió / MTI
Új házat kap a venezuelai kormánytól Hugo Chávez államfő twitteres mikroblogjának hárommilliomodik látogatója.

Az El Correo del Orinoco című napilap arról számolt be, hogy a 19 éves Natalia Valdivieso új házat kap Margarita-szigetén, Díaz településen. Erről Carlos Mata volt védelmi miniszter tájékoztatta a lapot. A politikus Chávez pártjának jelöltjeként indul a kormányzói választáson, a Karib-tengeri szigeten.

Hugo Chávez 2012. márciusában nyitotta meg a közösségi portálon saját mikroblogját, amely csakhamar az egyik legnépszerűbb internetes hely lett a venezuelaiak körében. Fél év alatt egy millióan keresték fel, s latin-amerikai vezetők is voltak köztük.

A "bolivári forradalmi vezető" eddig 1610 bejegyzést tett fel twitteres oldalára, s nemcsak hivatalos közleményéket jelentetett meg, hanem kommentálta az országában és külföldön zajló eseményeket, illetve tolmácsolta jókívánságait a térségbeli partnereknek. Az elmúlt egy évben azonban a Chávez daganatos betegségének szentelt bejegyzések váltak állandó témává a twitteres mikroblogban.

Nem ez az első alkalom, hogy Natalia Valdivieso támogatást kap Cháveztől. Hétéves korában személyesen az államfő közbenjárására műtötték meg csípőjét.

A címlapról ajánljuk