INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Miért vannak olyan sokan egyedül?

Infostart / InfoRádió
A malajziai családügyi minisztérium adatai szerint a 25 év feletti helyiek között 2,5 millió az egyedülállóak száma. Ezek mintegy 60 százaléka férfi, és alig 40 százaléka nő.

A malajziai családügyi minisztérium szerint komoly aránytalanság van a nemek között családi állapotukat illetően az országban. A hivatal a napokban hozta nyilvánosságra a 2010-ben elvégzett népszámlálás eredményeit, amely szerint a 25 év feletti malájok között 2,5 millió az egyedülállók (beleértve az elváltakat és az özvegyeket is) száma. Azonban csak a 60,4 százalékuk férfi, és 39,6 százalékuk nő.

A cenzus szerint a maláj férfiak átlagosan 28, a nők 25,7 éves korukban kötnek házasságot - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A The Star portál beszámolója szerint népesedési és családügyi felmérés során vizsgálták annak okát, miért vannak olyan sokan egyedül. A kutatás eredményei szerint a válaszadók 32 százaléka soha nem kötött még házasságot. Közöttük a férfiak aránya 55,6 százalék, a nőké 44,4 százalék.

A nőtlen férfiak több mint 40 százaléka anyagi okokra hivatkozva nem nősült még meg, közel 20 százalék nem talált még párra, 12 százalék a karrierjére, hat százalék családi okokra hivatkozva van még egyedül.

Velük szemben az egyedülálló nők 40 százaléka hivatkozik arra, hogy nem talált még alkalmas párt, 14 százalék anyagi okokat említett magányosságára, nyolc százalék inkább a karrierjét építi, ugyanennyien nem bánják, hogy egyedül vannak, és közel hét százalék az, aki családi okokra hivatkozva nem ment még férjhez.

A címlapról ajánljuk