eur:
390.09
usd:
365.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A víz éve az idei Svájcban

Csökkent ugyan a Magyarországról Svájcba érkező vendégek száma tavaly 2010-hez képest, de nőtt a magyarok által eltöltött idő a Svájci Turisztikai Hivatal adatai szerint.

Tavaly 33.746 magyar vendég látogatott Svájcba, 3,7 százalékkal kevesebben, mint 2010-ben. A vendégéjszakák száma azonban 0,9 százalékkal 84.364-re nőtt 2011-ben.

A hivatal közleménye szerint az elmúlt évben 1,1 százalékkal 8,5 millióra csökkent a vendégek, 3,5 százalékkal 19,7 millióra a vendégéjszakák száma Svájcban.

Svájcban az idei év turisztikai témája a víz lett. Itt található Európa édesvízkészletének 30 százaléka, 120 gleccser húzódik az Alpok völgyeiben. "A víz éve" témakörhöz a Svájci Idegenforgalmi Hivatal a nyári kampányban számos szállásajánlatot és szabadidős programot szervez. A hivatal megjegyzi: olcsóbb nem lesz Svájc, de az utazó garantált minőséget és számos attrakciót kap a magasabb árért.

A kampány kiemelkedő eseménye a "Rajna 2012 - a kék csoda" projekt. 2012 májusában indul a látványos folyami show: Ernst Bromeis extrém úszó és egyben vízi nagykövet a Rajnát a forrástól, a graubündeni Toma-tótól egészen az Északi-tengeri torkolatig, Hoek van Hollandig végigússza. Az 1.230 kilométeres távot Bromeis napi 50 kilométeres, folyásirányú szakaszokban teljesíti.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×