eur:
393.54
usd:
364.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ismét megdőlt a melegrekord

Április utolsó napján a fővárosban, Újpesten volt a legmelegebb, mostantól a napi budapesti és országos melegrekord egyaránt 32 Celsius-fok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfőn az MTI-vel.

Hozzátette, hogy április 30-án a fővárosban mostanáig 1934-ben volt a legmelegebb, akkor 29,5 fokot mértek. Az országos napi melegrekordot, 29,9 Celsius-fokot 2003-ban Kisvárdán mérték.

A meteorológus azt mondta: bár hétfőn Újpesten volt a legmelegebb, emellett az ország számos részén mértek még 30 fok feletti értékeket. Hozzátette: kedden is hasonlóan meleg idő várható, valószínűleg ismét megdőlnek a napi rekordok.

Szerdától némileg enyhül az idő, és a jelenlegi előrejelzések szerint hétvégén átlagos május idő várható, 20-24 fok körüli maximumokkal.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×