eur:
371.37
usd:
344.75
bux:
47217.48
2023. június 2. péntek Anita, Kármen

Hogy kerül a bejgli a húsvéti asztalra?

Húsvétkor ismét az asztalokra kerül a karácsonykor népszerű bejgli, de egyre kedveltebb húsvéti sütemény a répatorta is. Az okokról és arról, miért nem baj, ha megreped a bejgli, Auguszt József cukrászmester beszélt az InfoRádiónak.

Húsvét közeledtével újra előkerülnek az ünnepi sütemények, mint például a bejgli, amelynek igazi szezonja karácsonykor van. Emellett nagyon népszerű és keresett a kalács, valamint a kuglóf, és a főleg a locsolóknak kínált sós sütemények - sorolta az InfoRádiónak a húsvéti süteménylistát Auguszt József, aki hozzátette: ilyenkor felpezsdül a répatorta divat is, ami Németországból tört be.

A bejgli régóta szokás húsvétkor, hiszen tartós, jól kínálható sütemény, amely emeli az ünnep fényét. Jól szállítható, nem olyan kényes, mint egy torta, és igazi különleges finomság - magyarázta a cukrászmester, hogy a karácsonyi édesség miként vált a húsvét kedvencévé is.

Azt is elárulta, hogy nem hiba, ha elreped a bejgli, mert az azt jelenti, hogy sok benne a töltelék. Mégis van egy trükk, amivel el lehet kerülni a nagyobb "baleseteket": ha forró sütőbe tesszük, akkor a teteje hirtelen megsül és megkeményedik, így az oldalán reped majd meg, de azt könnyebben korrigálhatjuk a végén.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
MNB: tömegével kell megemelniük a tőkéjüket a pénzügyi vállalkozásoknak

MNB: tömegével kell megemelniük a tőkéjüket a pénzügyi vállalkozásoknak

A pénzügyi vállalkozásoknak idén december 31-ig, illetve 2026 december végéig – a biztonságos működés fenntartása érdekében – két lépésben jelentősen növelniük kell induló tőkéjüket. A tőkeemelés és a tulajdonosi befolyásoló részesedés változása bejelentési vagy/és engedélyezési kötelezettségekkel jár az érintett piaci szereplőknek. Az MNB vezetői körlevéllel segíti a folyamatot, ám a tőkeemelést nem teljesítő piaci szereplők engedélyét vissza is vonhatja - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×