eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tyson, a hattyúrém

Hatalmas hattyú tart rettegésben csónakázókat, kenuzókat és sétálókat: mindenkit elűz a saját portájától.

Tyson a neve a híres ökölvívó nyomán, szárnyainak fesztávolsága 2 méter 40 centi. A hattyú Nagy-Britannia leghosszabb mesterséges vízi útjának egy szakaszán Northamptonshire-ben, Bugbrooke városának közelében "rémuralkodik". A csatornából 3 kilométer hosszú szakaszt nyilvánított saját birodalmának, és rendre mindenkit megfutamít. A héten 3 kenust is kiüldözött a vízből.

A hattyúk március és május között, párosodási idényükben igen harciasak tudnak lenni. A békesség kedvéért felmerült, hogy Tysont befogják, és 80 kilométerrel messzebbre száműzik, olyan helyre, ahol jóval kevesebb emberrel csipkelődhet - adta hírül a brit Metro újság.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×