eur:
388.09
usd:
361.48
bux:
68940.81
2024. május 9. csütörtök Gergely

Nem az erdőben van igazi kullancsveszély

Már megjelentek a kullancsok, ezért érdemes odafigyelni a csípésekre - mondta a Kullancsbetegségek ambulanciájának vezetője. Lakos András szerint a legtöbb embert a tavaszi kertrendezés közben fertőzi meg a kullancs.

Mihelyt megszűntek az éjszakai fagyok, biztosan lehetett számítani a kullancsok megjelenésére - figyelmeztetett a Kullancsbetegségek Ambulanciájának vezetője, aki az InfoRádiónak hozzátette: tévhit, hogy évről évre egyre több a kullancs.

Ingadozás van a számukban, de jelentős növekedési trendek nincsenek. Évtizedek alatt lehet csak megállapítani, hogy növekedett-e a kullancsok száma - hangsúlyozta Lakos András.

A szakember egyszerű módszert ajánl a csípések megelőzésére: a megfelelő öltözködést.

Párás időben, vagy eső után nagyobb az esélye a kullancscsípésnek. Nem a kirándulás jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem a kertészkedés: a levelek gereblyezése és a fűnyírás - hívta fel a figyelmet Lakos András, aki szerint most érdemes beadatni a kullancs elleni oltást.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×