eur:
396.83
usd:
371.6
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál

Miben különbözik a moszkvai élet a többitől?

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az országban a moszkvaiak dolgoznak a legkevesebbet, ők végzik a legkevesebb házimunkát, de ők azok, akik a legtöbb időt töltik közlekedéssel.

Oroszország hét régiójában készült felmérés szerint a fővárosban élők időbeosztása érezhetően eltér a többi állampolgárétól, mondhatni a moszkvaiak a leglustábbak. Az orosz statisztikai hivatal, a Roszstat szerint Moszkvában átlagosan egy óra 41 perccel dolgoznak kevesebbet a helyiek, mint az ország más régióiban, ahol az átlagos munkaidő 8 óra 14 perc.

Az eltérést részben magyarázza, hogy a fővárosban sok az állami hivatal, ahol rövidebb a munkaidő, míg kevés az ipari létesítmény, ahol viszont hosszabb - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A felmérés szerint a moszkvaiak kevesebb házimunkát végeznek, kevesebbet néznek tévét, és kevesebbet is olvasnak, mint a más régiókban élők. Az adatok szerint a helyiek átlag napi négy percet olvasnak, viszont 18 percet telefonálnak.

Bár könnyebbnek tűnik az életük, a moszkvai létet eléggé megnehezítik a forgalmi dugók. A felmérés szerint kétszer annyi időt töltenek közlekedéssel a helyiek, mint az ország más régióiban élők.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

A feszes munkaerőpiac és a legkisebb bérek jelentős emelése miatt igen magas bérdinamika alakult ki Magyarországon az Európai Bizottság friss jelentése szerint. Az előrejelzés szerint a gazdasági fellendülés várhatóan növeli a munkaerő iránti keresletet és alacsonyan tartja a munkanélküliséget. Mindeközben azonban a bérdinamika le fog lassulni, így a munkaerőköltség növekedése visszafogottabb lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×