eur:
401.41
usd:
367.39
bux:
0
2024. október 14. hétfő Helén

Melyik zöldség legyen New York jelképe?

Politikai harc bontakozott ki a hagymapártiak és a csemegekukorica-hívők között New York államban, hogy melyik zöldség legyen a hivatalos jelképe.

Gyümölcs gyanánt már jó ideje az alma a szimbólum, a virágvilágból a rózsa, az állatok közül pedig a hód kapta a kitüntetést. Zöldségfronton azonban még nincs eredmény, bár úgy tűnik, vezet a kukorica.

A hagymások vezére David Carlucci - demokrata képviselő Rockland megyéből. Szerinte a hagyma az egyik legfontosabb zöldség New York államban a termelési értéket tekintve.

A kukoricázók élén Michael Nozzolio, Seneca megye republikánus képviselője áll. Szerinte meg a csemegekukorica az egyik legfontosabb zöldség New York államban mind a termelési értéket, mind a vetésterületet, mind a termesztők számát tekintve.

A hagymapárt szerint a kukorica nem is zöldség, hanem gabona, így nem jogosult a hivatalos zöldség címére. A kukoricahívők elismerik, hogy a növény gabonaféle, ám fő érvként azt hozzák fel, hogy zöldségként eszi az ember, aki a hagymától viszont büdös. Ez előtt az érv előtt Carlucci is kénytelen meghajolni - számolt be "haditudósításában" a The Daily Telegraph című brit lap.

A harc már hosszú hetek óta tart, közben azért a világhálón és közvetlenül is megkérdezték véleményfelmérők az utca emberét. Mint kiderült, a döntő többség nem ejtene könnyet a hagyma veresége esetén: 71 százalékos a kukoricára szavazók aránya. A hagyma csak 25 százalékot ért el, a megkérdezettek 4 százaléka pedig vagy képtelen dönteni, vagy közönyös a zöldségügyben.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo nem foglalt állást a kérdésben. A hagymás és kukoricás javaslatok már megjárták az illetékes bizottságokat, és hamarosan az állam teljes törvényhozó testülete elé kerülnek szavazásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×