eur:
401.45
usd:
363.71
bux:
72821.53
2024. október 3. csütörtök Helga

Vízibuszok járnak majd Temesváron

Temesvár önkormányzata jövőre hat vízibuszt akar vásárolni, amelyek közösségi utazási eszközként ingáznának a nyugat-romániai várost átszelő Béga-csatornán.

Ahhoz, hogy Temesváron vízibuszok közlekedjenek, először alkalmassá kell tenni a Béga-csatornát a hajózásra. A munkálatok már zajlanak, szeptember végéig befejeződik a csatorna kotrása és a partok kikövezése. Addig kitiltották a csatornáról az összes vízi járművet a balesetveszély miatt.

Az idei őszre hosszú évtizedek után újból hajózhatóvá válik a csatorna Temesvár és a 12 kilométere fekvő Bégaszentmihály (Sanmihaiu Roman) szakaszon. A vízibuszok számára tíz kikötőt hoznak létre - írja a Nyugati Jelen című aradi napilap internetes oldalán.

A temesvári városháza tervei szerint 2011-ben hat vízibusszal indul meg az utasszállítás.

A fejlesztési terv kerékpárutak kialakítását is magába foglalja a csatorna két partján, a Temesvár-Bégaszentmihály szakaszon.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×