eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drágulnak az állatkerti belépők

Péntektől kis mértékben drágulnak a Fővárosi Állat- és Növénykert belépti díjai. A legfontosabb jegytípusok ára 7-10 százalékkal emelkedik, de például a fogyatékossággal élők számára váltható jelképes jegy ára változatlan marad.

Kismértékben drágulnak a Fővárosi Állat- és Növénykert jegyárai július 9-től - közölte Hanga Zoltán szóvivő. A legfontosabb jegytípusok ára 7-10 százalékkal emelkedik, így egy felnőttjegy ezután 1990 forintba fog kerülni, gyermekek, diákok és nyugdíjasok részére pedig 1390 forintos áron váltható kedvezményes belépőjegy.

Bár a legtöbb jegy és bérlettípus ára változik, továbbra is megmarad a kedvezmények rendszere. A gyermekek, diákok és nyugdíjasok kedvezménye mellett továbbra is lesz kedvezményes családi jegy, illetve megmarad a csoportos kedvezmények rendszere is. A tanulmányi csoportokat, közintézmények nyári táborait érintő intézményi jegy, illetve a Budapest tömbjegy esetében az új árat csak szeptember 1-től vezetik be. Ennek oka, hogy az Állatkert a tavaly szeptemberben kiküldött pedagógiai programkínálatában szereplő jegyárakat - méltányosságból - egészen a következő tandíj kezdetéig fenn kívánja tartani.

A jegyárak változása nem érinti a fogyatékossággal élők számára váltható jelképes jegyet, annak ára továbbra is 300 Ft lesz. Ingyenes marad a belépés a pedagógusok, valamint a 2 éven aluli gyermekek számára is.

Az árak mérsékelt emelését az infláció, illetve a fogyasztói árak emelkedése tette szükségessé. Érdemes megjegyezni, hogy az állatkerti jegyárak 2009 áprilisa óta nem változtak, pedig 2009. július 1-től a belépti díjak áfa-tartalma 20-ról 25 százalékra növekedett. A különbözetet az elmúlt egy év során az Állatkert vállalta át a látogatóktól, ezért nem lehetett érzékelni a jegyárakon az áfa emelését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×