eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Negyedóránként kell ennie, hogy életben maradjon

Lizzie Velasquez nem éri el a 30 kilót, mégsem anorexiás. Naponta akár hússzor is eszik, de képtelen hízni.

A texasi Austinban élő lánynak 15 percenként ennie kell valamit, hogy ne legyen rosszul. A 21 éves Lizzie olyan ritka betegségben szenved, amelynek következtében nem képes hízni, bármennyit is eszik.

Naponta legalább 60-szor vesz magához ételt kisebb adagokban, így egy nap 5 és 8 ezer közötti kalóriamennyiséget fogyaszt el - hiába, hiszen egyáltalán nem hízik, és még nem nyomot többet 27 kilónál.

Rendszeresen mérem magam, és már annak is nagyon örülök, ha fél kilót sikerül felszednem. 15-20 percenként mindig eszem egy kis csipszet, édességet, pizzát, tortát, fánkot, jégkrémet, tésztát - meséli Lizzie, akit nagyon zavar, hogy az emberek azt hiszik róla, hogy anorexiás.

A lány mindössze 344 grammal jött a világra koraszülöttként. Az orvosok nem tudták megmondani, hogy életben marad-e, de később úgy tűnt, bármilyen aprócska is, jól fejlődik.

Amíg az orvosok azon tanakodtak, mi lehet a kislány baja, Lizzie-vel úgy bántak, mint minden normális kisgyerekkel, és még az iskolában sem voltak gondjai a tanulással. Később megállapították, hogy csecsemőkori progeroid szindrómája van, ami felgyorsítja az öregedési folyamatot és meggátolja a zsír lerakódását.

Az orvosok szerint Lizzie-nek szerencséje van, mert egészségesek a fogai és a szervei, a csontjaival sincs gond, vagyis jók a kilátásai, de folyamatos orvosi felügyelet alatt kell, hogy álljon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×