eur:
398.01
usd:
359.48
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Dixie spániel, a kalózmásolatok elleni csodafegyver

A brit Kereskedelmi Hivatal legújabb alkalmazottja egy kutya, amely képes kiszimatolni akár a hamis DVD-ket is. A szakértők szerint új fejezet nyílhat a kalózmásolatok elleni bűnüldözésben.

Az egyéves Dixie nem egy szimpla házi kedvenc, hiszen a brit szakemberek szerint ő az illegális CD és DVD másolatok elleni legújabb csodafegyver.  A springer spániel ugyanis képes kiszimatolni a lemezeket, akár az autók legeldugottabb részében is.

Dixie képes bárhol bármekkora mennyiségben megtalálni a lemezeket, még akkor is, ha azok össze vannak törve. Miután a kutya megtalálta azokat, kérdőre lehet vonni a tulajdonost, hogy milyen tartalom van rajta - magyarázta Brian Wilson, Dixie gazdája.

Bár az okos spániel nem tudja megkülönböztetni a legális és a hamisított CD-ket és DVD-ket, percek alatt nagy területet képes "átszimatolni".

Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához

Parlamenti kedd
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×