eur:
397.91
usd:
359.43
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

A szerda lehet majd a kedvenc napunk

Június 30-án lesz a következő Borszerda. Az akcióhoz csatlakozó vendéglők féláron adják majd a magyar borokat - tudta meg az InfoRádió Oláh Lászlótól, a Magyar Bormarketing Kft. ügyvezető igazgatójától.

Tavaly volt az első borszerda. A rendezvény nagy sikerrel debütált: mintegy 500 étterem vett benne részt. Idén már háromszáznál is több étterem jelentkezett eddig - tudta meg az InfoRádió Oláh Lászlótól, a Magyar Bormarketing Kft. ügyvezető igazgatójától.

A Közösségi Bormarketing Alap kezdeményezésére az éttermeknek ebben az esztendőben négy alkalommal lesz lehetőségük borszerdázni. Az első "féláras bornapra" 2010. június 30-án kerül sor, ekkor a jellegzetes magyar borokat, a tipikus hazai fajtákat kínálják majd a vendéglátóhelyek.

Augusztus 25-én a könnyű fehér borok és rozék kerülnek sorra, majd szeptember 29-én a testes fehérborok és könnyű vörösek szerdája következik.

November 10-én mi más is lehetne a tematika, mint az új borok és az ünnepi, karácsonyi kóstolók. Minden borszerdán az adott borokhoz illő menüvel várják majd az éttermek az érdeklődőket.

A témáról további információkat hallgathat meg a Barangoló szombati adásában, június 26-án.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához

Parlamenti kedd
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×