eur:
396.86
usd:
355.54
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Kiönthet a Cuhai-Bakony-ér Mezőőrsnél

Tíz centire van a part tetejétől Mezőőrsnél a Cuhai-Bakony-ér, és emelkedik a vízszint - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem ügyeletese.

Bogdány Balázs hadnagy tájékoztatása szerint munkatársaik irányítása alatt harminc helybeli erősíti homokzsákokkal a partot, hogy szintemelkedés esetén se öntsön ki az ezerlelkes falu szélén folyó víz.

Közlése szerint reggel óta 45 riasztást kaptak, ezek zöme azonban kidőlt fák miatt érkezett. Fél tucat esetben kértek tőlük segítséget vízzel elöntött pincék kiszivattyúzásához, valamint egy - sárátfolyáson megcsúszott - autó árokból kiemeléséhez. A munkában a megye mind az öt állomása részt vesz, de segítik őket az önkéntes tűzoltók is - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, csökkentve ezzel a földgázfüggőséget és a költségeket. Az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben, amely hozzájárulhat az új beruházások megvalósulásának elősegítéséhez – nyilatkozta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a távhőrendszereket érintő változtatásokról a Portfolio-nak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×