eur:
389.14
usd:
361.8
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Könnyebb lehet a baba, ha edz a mama

Befolyással lehet a születendő gyermek tömegére, ha az anya könnyű edzést végez a terhesség alatt - állapították meg új-zélandi és amerikai kutatók.

A túlsúlyos nők gyakrabban hoznak világra gyakrabban nagyobb babát - ők később ugyancsak nagyobb eséllyel híznak el. A leendő anyáknak azonban megvan a lehetőségük arra, hogy változtassanak ezen: egy amerikai és új-zélandi szakértőkből álló kutatócsoport megállapította, hogy a könnyű testedzés befolyásolhatja a születendő gyermek tömegét.

A kutatók 84, első babáját váró nőt kértek meg arra, hogy a terherbe esése után 36 héten át szobabicklizzen. A résztvevők heti ötször negyven percet tekertek, aminek eredményeképpen gyermekeik átlagosan 143 grammal kevesebbet nyomtak születésükkor, mint az olyan nők babái, akik nem végeztek testedzést várandósságuk ideje alatt.

Az eredményekből arra lehet következtetni, hogy a sport nem akadályozza a gyermekek növekedését az anyaméhben, de csökkenti a testükre rakódó zsír mennyiségét.

A tapasztalat és a vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a magzat világra jötte utáni anyagcseréjét befolyásolja a méhen belüli környezet, és hogy azok a csecsemők, akik testhosszukhoz képest nagy tömeggel születnek, később nagyobb eséllyel híznak el.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×