eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Reménykedhetnek a szúnyogok: kevés a pénz a balatoni írtásra

Tiltakozik a balatoni szúnyogirtáshoz szükséges állami támogatás csökkentése miatt a Balatoni Szövetség. Balázs Árpád, a szervezet elnöke szerint a helyzetet minél előbb tisztázni kell, mert áprilisban esedékessé válhat az első biológiai irtás.

***** A tóparti önkormányzatokat tömörítő szervezet az illetékes tárcákhoz írt levelében jelezte: a balatoni szúnyogirtás évente 60-70 millió forintba kerül. Hozzátette: a kémiai és a biológiai beavatkozások tervezett 30 százalékos állami támogatásával szemben az 50 százalékos arányt tartaná elfogadhatónak. Balázs Árpád emlékeztetett arra, hogy az idegenforgalmi adó után járó állami kiegészítés felére csökkentésével másfél milliárd forintnyi bevételtől estek el a balatoni önkormányzatok, amelyek közül több már ezzel is lehetetlen helyzetbe került. --- A szúnyogirtást irányító szakértői bizottság szerint az idei szezonban 3 biológiai és 4-5 kémiai irtásra lesz szükség a Balatonon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×