eur:
396.96
usd:
355.94
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Csütörtöktől indul a viharjelzési szezon a Balatonon

Csütörtökön indul és egészen október végéig tart a viharjelzési szezon a Balatonnál és a Velencei-tónál. A figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumából adják ki mindkét tóra.

A vízen tartózkodókat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fényjelző rendszere tájékoztatja a közelgő viharokról és a viharos erejű szélről. A riasztásról szóló tájékoztatás fél-másfél órával a vihar előtt elérhető a meteorológiai szolgálat honlapján.

A Balaton körül tíz, a Velencei-tónál egy, part menti mérőállomás rögzíti az időjárás változását. Siófokon egész évben üzemel éjjel-nappal egy földfelszíni időjárás-megfigyelő főállomás, ahol kutató-fejlesztő munka is folyik.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta Joe Biden elnöknek és Kamala Harris alelnöknek új győzelmi tervét. Az amerikai elnök bejelentette, hogy Ukrajna megkapja a háború egyik legnagyobb, 8 milliárd dolláros fegyvercsomagját, benne JSOW szárnyas bombákkal. Tegnap elesett Ukrainszk a donyecki fronton, ma pedig Marinivka. Közben Vuhledárba is betörtek az orosz katonák. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×