eur:
398.2
usd:
359.93
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Három kijelölt pályán lehet korcsolyázni hét végén a Velencei-tónál

Az agárdi Pop strandon, a gárdonyi Sport Beachen és a velencei Ifi strandon lehet sportolni, korcsolyázni a Velencei-tónál a hét végén. A Balaton jege viszont az enyhülő időjárás miatt sok helyen puhává, kásássá vált, ezért módosulhatnak a hétvégi programok.

Fontos, hogy a jégre szállók csak a kijelölt helyeken sportoljanak, mert a tavon igen változó a jég vastagsága. Míg a kijelölt korcsolyapályákon biztonságos, 15- 17 centiméteres, az északi parton, valamint a kikötőknél és a nádasoknál hártyavékony, sőt néhol még be sem fagyott a tó - mondta el Falusi Ferenc tófelügyelő pénteken az MTI-nek.

Az agárdi Pop strandon 4 ezer négyzetméternyi a hótól letisztított terület, sima jég, fűtött melegedő és zene várja a korcsolyázókat - mondta el a strand főrendezője.

Turbók János tájékoztatása szerint vasárnap jeges ügyességi vetélkedőket is rendeznek.

A gárdonyi Sport Beachen Agárdi Pálinkás Jeges Fesztivált tartanak a Sapa-Fehérvár Alba Volán 19-cel és az Agárdi Pálinkafőzdével közösen. Programokban ott sem lesz hiány: egyebek között fakutya-bemutatót és versenyt, korcsolya ügyességi versenyt és amatőr jégkorong bajnokságot rendeznek.

A csúszkálásban megéhezett, szomjazott korcsolyázókat a parton büfék várják majd, ahol Agárdon készült pálinkát, kolbászt, továbbá teát, forralt bort kóstolhatnak.

Kásás a Balaton jege

Az enyhülő időjárás miatt a Balaton jege sok helyen puhává, kásássá vált, és havazásra lehet számítani a hétvégén. A kijelölt jégpályákon folyamatosan próbálnak javítani a jég minőségén, várva a vendégeket, de néhány program már módosult. A siófoki jégkarnevált egy héttel elhalasztják, a BalatonátCsúszás helyett pedig Öbölátcsúszást terveznek.

Szombaton 10 órától Balatonfüreden, vasárnap 13 órától Keszthelyen szerveznek jégkarnevált - a balatontipp.hu tájékoztatása szerint. Szombaton 14 órától rendezik meg Révfülöpön a IV. Révfülöpi Rianás nevű forralt bort főző és farsangi süteményt sütő versenyt.

Ezeken kívül több helyen, például Fonyódon és Balatonföldváron terveznek jégkarnevált, jégfesztivált a hétvégén a kijelölt jégpályákon. A jég minőségének romlása módosított néhány programot.

Kasza Géza, a siófoki pálya üzemeltetője arról számolt be, hogy jelenleg 23 centiméter vastag, tehát továbbra is biztonságos a jég a kijelölt pályán, de a minősége sokat romlott. A hétvégére tervezett jégkarnevált ezért egy héttel elhalasztják, de a jégpálya az összes szolgáltatásával - köztük fakutyakölcsönzéssel - továbbra is üzemel.

Az eredetileg Badacsony-Fonyód között tervezett I.BaltonátCsúszás helyett várhatóan a Szigligeti-öblön átkelő öbölátcsúszás lesz Kardos Gábor szervező tájékoztatása szerint. Hangsúlyozta, mindenképpen megtartják a program fontos elemét, a badacsonylábdihegyi strandra mint kiindulópontra tervezett, nyári hangulatot idéző (gumimatracos, karúszós résztvevőket várnak), 14 órakor kezdődő strandkarnevált.

Az öbölátcsúszás útvonalát hegymászók fogják a túra indulása előtt bejárni, és csak akkor indítják el a jeges kirándulást, ha az kellően biztonságosnak ígérkezik - tette hozzá. A túra útvonaláról szombat reggel az időjárás függvényében fognak dönteni. Amennyiben a várható nagy havazás miatt el kell halasztani, akkor vasárnap badacsonytomaji indulással, vagy egy héttel később kerülhet sor a jégátkelésre.

Címlapról ajánljuk
Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Tárik Meszár hozzátette: a libanoni kormánynak is érdeke, hogy hosszabb távon demilitarizált övezet legyen a libanoni–izraeli határ.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×