eur:
391.33
usd:
367.36
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Új tűzoltóautók, több mint egymilliárdért

Több mint egymilliárd forint értékben adott át magasból mentő tűzoltójárműveket Varga Zoltán önkormányzati miniszter. A járművek Miskolc, Mosonmagyaróvár, Kecskemét, Szeged és Szentendre tűzoltóságához, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Oktatási Központhoz kerültek.

A tárcavezető beszédében emlékeztetett arra, hogy a 2006 és 2009 közötti 23 milliárd forint fejlesztési beruházással 234 gépjárművet adtak át 17 és fél milliárd forint értékben az ország tűzoltóságainak, amelyek egyéni védőfelszereléseket és más műszaki eszközöket is kaptak.

Varga Zoltán közölte: jóváhagyta a járműpark-felújításra vonatkozó közbeszerzési tendert, így 200 millió forintos keretösszeggel lehet pályázni a már meglévő járműfecskendők, tűzoltóautók felújítására.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×