eur:
388.61
usd:
360.99
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Felmentették a diákcsínyért bűnhődő gyereket

Súlyos testi sértésért került bíróság elé egy fiú Indonéziában, amiért egy méhet tett egyik osztálytársa arcára. A rovar megszúrta a kislányt, akinek szülei azt akarták, hogy a büntetés szolgáljon elrettentő például a viselkedni nem tudó gyerekek számára.

Átlagos gyerekcsíny - így vélekedett az ügyben döntő bíró, és felmentette a kilenc év körüli kisfiút a vádak alól. "Ezt az ügyet az iskola keretei között, a szülők bevonásával kellett volna rendezni" - mondta Sutriadi Yahya, aki a kisfiú anyjára és apjára hagyta annak eldöntését, hogyan regulázzák meg csemetéjüket.

"Nagyon örülünk a döntésnek, rendesen fogjuk nevelni a gyereket" - pityeregte megkönnyebbülten Any Sulistyowati, a fiú édesanyja.

A Jakarta Post című lap szerint a kislány szülei azért jelentették fel a fiút a rendőrségen, mert megelégelték, hogy többen is piszkálják a gyereket, és azt remélték, az esettel majd példát statuálhatnak.

Indonéziában a gyerekeket már nyolcéves koruktól felelősségre vonhatják a hatóságok. A rács mögé küldött fiatalokat gyakran nem elkülönítve, hanem a felnőttekkel közös börtönökben helyezik el. Ez a gyakorlat ellenkezik a gyermekek jogairól szóló ENSZ-egyezménnyel, amelyet Jakarta is elismer.

Az indonéziai állapotokat jól jellemzi, hogy tavaly tíz, a kenyerét cipőpucolással kereső gyereket vádoltak meg illegális szerencsejátékkal, a bíróság pedig bűnösnek találta és öt évre börtönbe küldte volna őket, az ügy azonban közfelháborodást okozott, így a fiatalokat visszaküldték a szüleikhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×