INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Henceg a szexszel - mégsem kínos

InfoRádió / MTI
Henceg a szexszel, nyugdíjas korban is szemérmetlenül rázza csípőjét, felesége pedig fiatalabb lányánál: sokaknál ez kínos volna, a hatvanötödik születésnapját január 10-én ünneplő Rod Stewartnak mindezt azonban senki sem rója fel, az énekes népszerűsége évtizedek óta töretlen.

Szőke hajával és reszelős hangjával már hosszú évekkel ezelőtt megalapozta sikerét, elsősorban a nőknél. Persze ehhez olyan dalok is kellettek, mint a Sailing, a Baby Jane vagy éppen a Da Ya Think I'm Sexy. A skót születésű bárd százmilliónál is több lemezt adott el, legutóbb a The Great American Song Book című albumsorozattal könyvelhetett el hatalmas sikereket.

Tetemes vagyona és népszerűsége ellenére a híresség mindazonáltal nem feledkezik el arról, hogy honnan érkezett. Roderick David Stewart öt gyerek közül a legfiatalabbként látta meg a napvilágot, 15 évesen már otthagyta az iskolát, első fizetését újságkihordóként és sírásóként vihette haza. Pedig focista szeretett volna lenni.

Végül azonban kénytelen volt letenni arról, hogy a Celtic és a skót válogatott csapatát erősítse. Tehetsége megvolt, a kitartás azonban hiányzott. "A muzsikusélet sokkal egyszerűbb, berúghatok, és közben zenélhetek, a futballnál ez nem megy" - mondta egy alkalommal. Az italozgatás fontos ihletforrást jelent számára, mint bevallotta, sok dalának ötlete - legyen akár pop, rock vagy disco - örömittas kocsmalátogatások alkalmával fogant meg benne.

Rod Stewart hasonlóképpen önfeledten veti bele magát a nőügyekbe is, híres arról, hogy csak szőkéket választ, modelleket vagy színésznőket. A magazinok talán épp ezért hasonlították nőképét egy neandervölgyiéhez. Az énekes nem veti meg a testi örömöket, állítása szerint fiatalságának titka a szex és a foci. Vőlegényként háromszor vonult oltár elé, legutóbb a nála 26 évvel fiatalabb Penny Lancastert vette el. Öt nőtől összesen hét gyereke született. Nőfaló imázsán csak a vasútmodellek iránti gyermeki rajongása ejt kisebb foltot.

A skót bárdnak a brit királyi házban is akadnak rajongói, II. Erzsébet a brit birodalom érdemrendjével tüntette ki, parancsnoki rangot kapott. Károly herceg hatvanadik születésnapján is ő énekelt.

Hírnevének még az sem árt, hogy női beceneve van, Elton Johnnal ugyanis Phyllisnek és Sharonnak szólítják egymást. Beceneveiket - Stewart a Phyllist, John a Sharont - attól a menedzsertől kapták, aki mindkettőjüket felfedezte.

A címlapról ajánljuk