eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az amerikaiak inkább kutyabarátok, mint macskaszeretők

Az amerikaiak inkább kutyabarátok, mint macskaszeretők, legalábbis ez derült ki egy friss internetes felmérésből.

A felnőtt válaszolókat - olyanokat, akiknek vannak háziállataik és olyanokat is, akiknek nincsen - arról kérdeztek, mennyire szeretik az ebeket, illetve a cicákat.

A Petside.com portál kutatásában a megkérdezettek 74 százaléka jelezte, hogy nagyon szereti a kutyákat, a macskák iránt viszont csak 41 százalék érez ugyanígy.

Az állatbarátok által működtetett honlap megállapította: nincs szó versenyről, vannak kutyás, illetve macskás emberek, mindössze azt kívánták felmérni, melyik négylábú áll közelebb az amerikaiak többségének szívéhez.

A válaszolók 5 szintet jelölhettek meg arra, hogy a kutyákat, macskákat mennyire kedvelik vagy nem kedvelik, esetleg közömbösek.

A felnőtteknek csak 4 százaléka érez kisebb-nagyobb ellenszenvet a kutyákkal szemben, a macskákat viszont több mint egynegyedük, 26 százalékuk kicsit vagy nagyon nem kedveli. Az is kiderült, hogy leginkább a házasságban élő férfiak, valamint a feketék és a hispán származásúak azok, akik ki nem állhatják a macskákat. A férfiaknak a nőknél valamivel nagyobb hányada mondta, hogy nem szereti a macskákat.

A kutatás kimutatta azt is, hogy a kutyások között sokkal nagyobb mértékű azonak az aránya, akik nem kérnek a macskákból, mint a macskások között azoké, akik elfordulnak a kutyáktól. Azok között, akiknek csak kutyájuk van vagy volt, 34 százalék nem szereti a macskákat, a macskatulajdonosoknak viszont csak 5 százaléka viszolyog a kutyáktól.

A portál a felmérés kapcsán számos kommentet közölt. A kutyások egyebek között azt hangoztatták, hogy az ebeknek személyiségük van, hűségesek és kiszolgálják gazdájukat, míg a macskák csak magukkal vannak elfoglalva és sokkal kártékonyabbak lehetnek. A lényegesen kisebb számú macskás kommentelő hasonló hévvel védte kedvenceit; olyanokat írtak például, hogy a macskák sokkal okosabbak a kutyáknál, önállóak, gondoskodnak magukról, segítenek annak, aki beteg és boldogtalan, megnyugtatják az embert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×