eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pókernyereményből templomot újít fel a pap

Egy dél-carolinai katolikus lelkész lemaradt ugyan a pókerverseny egymillió dolláros fődíjáról, mégis nyert 100 ezer dollárt templomépítésre, miközben a játékon való részvételétől a papokról alkotott kép megváltozását reméli.

Andrew Trapp lelkész egy egymillió dolláros versenyen indult azzal a reménnyel, hogy végre összejöhet a Szent Mihály templom bővítéséhez szükséges 5,5 millió dollár, a tévében közvetített verseny pedig a papságról alkotott képzeteket is megváltoztathatja.

"A játékból való kiesés ellenére azt remélem, az emberek észre veszik, hogy az átlagemberekhez hasonlóan a papok is szórakozhatnak, és egy kis mókával a papi hivatásról kialakult kép is megváltozhat" - magyarázta a lelkész.

A vasárnap adásba kerülő döntőt végül Mike Kosowski nyugdíjas New York-i nyomozó nyerte, de a lelkipásztor is hozzájutott az októberi elődöntőben 100 ezer adómentes dollárhoz, amellyel a templombővítésre négy éve gyűjtött összeg 4 millió dollárra emelkedett.

A döntő forgatásakor Trapp vasárnapi szentmiséjét is felvették, ahol a pap többek között az öreg templom felújításáról beszélt.

A 2007-ben felszentelt Trapp a legfiatalabb katolikus pap a tagállamméretű egyházmegyében.

"Az emberek és a fiatal katolikusok többsége nem látott még fiatal papot" - mondta az egyik helybéli fiatal, aki szerint a műsor hatására talán mások is a papi pálya mellett döntenek.

Trapp az elöljárói engedélyével indult a versenyen; ők a tévés szereplést szintén jó ötletnek tartották arra, hogy a papságról alkotott, kissé misztikus képet emberközelbe hozzák.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×