eur:
401.59
usd:
366.36
bux:
73712.83
2024. október 7. hétfő Amália

A leggyorsabb ember örökbe fogadta a leggyorsabb állatot - videóval

Usain Bolt, a jamaicaiak háromszoros olimpiai bajnok, világcsúcstartó sprintere örökbe fogadott egy gepárdkölyköt Kenyában.

A kenyai nemzeti parkban élő, három hónapos kis nőstényt Villámcsapás (Lightning Bolt) névre keresztelték.

Bolt az örökbefogadással elősegíti azt a kezdeményezést, amelynek keretein belül igyekeznek megvédeni az ország vadállatállományát, amely a vadászok, a klímaváltozás, valamint a különböző emberi tevékenységek miatt került veszélybe.

A világ leggyorsabb embereként emlegetett sztár 13.700 dollárért fogadta jelképesen örökbe a világ legsebesebb szárazföldi állataként ismert gepárdot, s évente háromezer dollárt fordít Villámcsapás felnevelésére. A "vételárat" a veszélyeztetett állatfajok védelmére fordítják majd.

Bolt, aki négy napot töltött Kenyában, bevallotta, hogy eleinte nagyon félt a találkozástól, és majdnem elszaladt, amikor először egy kifejlett gepárddal, Sharonnal kellett pózolnia a kamerák előtt.

A kölyköt azonban már agodalom nélkül vette ölbe, bár a cumisüvegből való etetés okozott némi gondot a bajnoknak.

Címlapról ajánljuk
Csicsmann László: súlyos áron állította helyre Izrael az elrettentő erejébe vetett bizalmat

Csicsmann László: súlyos áron állította helyre Izrael az elrettentő erejébe vetett bizalmat

Egy évvel ezelőtt, október 7-én történt a Hamász terrortámadása Izrael ellen, amelyet válasz követett: azóta is tart a gázai háború, melynek több tízezer áldozata van. Az eltelt egy évről és a jelenlegi helyzet kilátásairól kérdezte az InfoRádió Csicsmann Lászlót, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárát, Közel-Kelet-szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×