eur:
389.52
usd:
361.78
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarországon átlagosan 40,8 boldog évet élnek az emberek

Ismét frissült a világ boldogság-adatbázisa. A holland kutatás eredményei alapján Costa Ricában számíthatnak a legtöbb boldog évre az emberek.

A 148 országra kiterjedő életminőség-vizsgálat - amelyet a Rotterdami Erasmus University munkatársai készítettek - az aktuális életviszonyra, valamint az életkilátásra vonatkozó adatokat egyaránt rögzített. Azt próbálta kideríteni, milyen hosszan és milyen boldogan élhetnek az egyes országok polgárai.

A vizsgálat a Föld lakosságának mintegy 95 százalékára vonatkozóan fogalmazott meg adatokat. Kiderült, hogy életük során a legtöbb boldogan eltöltött érve a Costa Rica-iak számíthatnak: 66,7 -re.

A második helyen Izland áll, ahol majdnem ennyi, 66,4 boldog évet élhetnek átlagosan az emberek, a harmadik helyen pedig 65 boldog évvel Dánia áll. Az Egyesült Államokban 58 boldog évre számíthatnak az emberek.

Az utolsó helyen álló Zimbabwében átlagosan 12,5 évet élnek az emberek boldogan, a Zimbabwét megelőző Burundiban 14,3 évet, míg a hátulról a harmadik helyen álló Tanzániában 14,4 évet.

Magyarországon az emberek átlagosan 40,8 boldog évet élnek, ezzel az ország a középmezőnyben van. Lengyelországban 48,1 boldogan eltöltött évre, Romániában kereken 40-re, Oroszországban 36,3 évre, Szlovákiában 43,3 évre, Szlovéniában 53,3 évre, Csehországban pedig 49,3 évre.

Európában jól áll Hollandia, 60,6 boldog évvel, Norvégia, 62,4 évvel, Svájc 65 évvel és Finnország is 62,3 évvel.

Ha kíváncsi a teljes listára, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×