eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Depressziónak diagnosztizálták az agydaganatot az orvosok

Depressziót állapítottak meg az orvosok egy 15 éves brit fiúnál - és nem vették észre, hogy a tüneteket valójában két agydaganat okozza.

Jake Mellort azért vitte el az édesanyja orvoshoz, mert a fiúnak egyre gyakrabban fájt a feje, vérzett az óra és kimerültnek érezte magát. A háziorvos vérvizsgálatra az észak staffordshire-i egyetemi klinikára küldték a tinit, ahol depressziót állapítottak meg nála.

Az anya azonban érezte, hogy ez a diagnózis nem jó, di hiába próbálta meggyőzni az orvosokat, azok nem foglalkoztak vele és az aggodalmaival.

Pedig neki lett igaza: öt hónappal később egy mágneses rezonancia (MRI) vizsgálatból kiderült, hogy Jake-nek két tumor van az agyában. A fiú azóta átesett a sugárkezelésen, amelytől kihullott a haja, de még nem nyugodhat meg, míg ki nem derül, hogy ez segített-e a baján.

A kórház elnézést kért a félrediagnosztizálás miatt, Karen Mellor azonban a sajtón keresztül arra próbálja felhívni az érintett szülők figyelmét, hogy figyeljenek a gyerekeire, és ha hasonló tüneteket tapasztalnak, ne hagyják magukat lerázni, hogy a gyereküknél minél előbb elvégezzék a létfontosságú és biztos diagnózist hozó vizsgálatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×