INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ön is nyerhet 50 euróért egy nagy házat Franciaországban!

InfoRádió / MTI
Tombolán próbálja sürgősen eladni az Ardeche-hegységben található házát egy francia házaspár: eddig négyezren jelezték, hogy vásárolnának az 50 eurós sorsjegyből.

Alig 50 euróért egy kellemes vidéki ház tulajdonosa lehet! Ne hagyja ki a kivételes lehetőséget! - olvasható egy online apróhirdetési oldalon, amelyen néhány napja egy nehéz helyzetbe került francia házaspár próbálja eladni otthonát.

A France Info francia hírrádió tudósítása szerint a 220 négyzetméter alapterületű ház Dél-Franciaországban, az Ardeche-hegység Cruas nevű településének bejáratánál, egy csendes kis utcában található. A bejárathoz magas lépcsők vezetnek fel, az óriási faajtó mögött terméskővel borított hatalmas helyiségek tárulnak fel. A kétemeletes ház tetején egy 50 négyzetméteres tetőteraszról csodálatos kilátás nyílik a falura és a völgyre (http://www.gagnernotremaison.com/jouer/pages/pagedescriptivepag.html).

Franck és Patricia Fable két éve vásárolta meg a házat, amelybe első látásra beleszerettek. Miután balesetben súlyosan megsérült 20 éves fiuk otthonuktól 200 kilométerre, egy lyoni rehabilitációs intézetben szorul várhatóan hosszú ideig tartó kezelésre, a szülők sürgősen a nagyváros környékére kívánnak költözni, hogy állandóan gyermekük közelében lehessenek.

A gazdasági válság miatt pangó ingatlanpiacon azonban jelenleg csak áron alul tudnák eladni házukat, de a család nem kíván várni az eladással. Egy barátjuk adta az ötletet: hirdessék meg tombolán otthonukat. A néhány napja elkészült honlapra eddig négyezren iratkoztak fel és több százan telefonáltak, hogy szeretnék, megtekinteni a házat.

A település lakóinak jelentős része is jelezte: vásárol az 50 eurós sorsjegyből, hogy így segítse a családot a gyors költözésben. A házaspár akkor rendezi meg közjegyző jelenlétében a tombolát, ha már legalább nyolcezren jelentkeztek a hirdetésre: a szülők nem akarnak pénz nyerni az eladással, csak szeretnék visszafizetni a banknak a kölcsönt, amelyet otthonuk vásárlásakor vettek fel.

A címlapról ajánljuk