eur:
400.36
usd:
367.33
bux:
74493.99
2024. október 15. kedd Teréz

A rendőrség nem tud a titokzatos gyerekrablásokról

Középiskolás korú fiatalokat rabolnak el Magyarország különböző nagyvárosaiból - figyelmeztet egy kör-e-mail, amely az InfoRádióhoz is eljutott. Egyelőre azonban nem tudni, igaz-e a hír.

Hetek óta terjed egy felhívás kör-e-maileken, illetve ismert közösségi portálok üzenőfalain keresztül, amely szerint Győrben egy nagy fekete autóból jól szituált fiatalemberek szólítanak le 14 és 18 év közötti fiatalokat.

A kocsiban ülő férfiak valamilyen utcát, hidat vagy épületet keresve kérnek segítséget a középiskolás korú fiataloktól, akik gyanútlanul közelebb mennek az autóhoz. Az ismeretlen utazók megpróbálják betuszkolni a gyerekeket a kocsiba, és ha ez sikerül, a fiatalokat senki nem látja többet.

Az üzenet írójának egyik ismerősét is megpróbálták ilyen módon elrabolni, fényes nappal, Győrött, a Szigethy utcájában, de neki sikerült elmenekülnie.

Az InfoRádió megkereste a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot. A szóvivő tájékoztatása szerint, bár hallottak a világhálón terjedő hírről, de hozzájuk semmiféle bejelentés nem érkezett az ügyben nem történt. A hír tehát rendőrségi oldalról nem megalapozott - tette hozzá Kocsis Tünde.

A napokban ismét útjára indult a felhívás, igaz, frissített változatban. Eszerint Egerben ugyanilyen módszerrel, egy lesötétített fekete Mercedesszel szedik össze a 14-19 év közötti gyerekeket. Az üggyel kapcsolatban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, hozzájuk sem érkezett bejelentés.

A rendőrség nem erősítette meg a levélben foglaltak valós voltát, de amennyiben ilyen vagy ehhez hasonló esetet jelent be valaki, nagy erőkkel megkezdik a nyomozást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 04:15
×
×
×
×