eur:
389.28
usd:
362.19
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Csak hét év börtönt kap a vérfertőző anya

Mindössze hét év börtönbüntetést kapott az az ír nő, aki többször is közösülésre kényszerítette tizenéves fiát, hat gyerekét patkányokkal teli házban nevelte és folyamatosan bántalmazta őket.

A nő bevallotta a rendőrségnek, hogy 10 és 19 év közötti gyerekei gyakran kékek voltak a hidegtől, csak kétszer kaptak vacsorát hetente, és tetvek borították testüket. "Ez a borzalmak háza volt, és még csengő is volt rajta" - mondta a nő, aki még azt is beismerte, hogy ő volt a világ legrosszabb anyja, és visszafordítaná az időt, ha tudná.

A most 40 éves nő négyszer kényszerített tizenéves fiát közösülésre hat év alatt - írta az Irish Independent ír napilap. Az "anyát" 2004-ben tartóztatták le, gyerekeit pedig gondnokság alá helyezték. Õk a gondozóknak elmondták: anyjuk rendszeresen magukra hagyta őket, majd részegen tért haza kora reggelenként és veszekedett velük.

A Roscommonban élő asszonyt többek között vérfertőzéssel, szexuális zaklatással és gondatlansággal vádolták. A bíróság bűnösnek ítélte, de az ír törvények szerint csak hét év börtönt kaphatott. Az 1908-as vérfertőzési törvény ugyanis csak a férfiak esetében teszi lehetővé az életfogytiglan kiszabását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×