Egy jeruzsálemi kutatócsoport rájött, hogyan tehető tízszer erőteljesebbé a növények illata. Kutatásaik eredményeképpen a gének átültetésével azt is lehetővé tették, hogy például egy szegfűnek vagy egy petúniának rózsaillata legyen.
A kutatók most azt remélik, hogy egy év múlva már a bort, a csokoládét vagy a kenyeret is illatosítani tudnak az eljárásnak köszönhetően.
Alexander Vainstein professzor és csapata arra is megtalálta a megoldást, hogyan érhető el, hogy a virágok éjjel-nappal illatot ontsanak, ellentétben a természetes ritmusukkal.
De ez még nem minden: a kutatók a legújabb kísérleteikkel azt akarják elérni, hogy a virágok új illatokkal is gazdagodjanak.
Izrael a Közel-Kelet legnagyobb virág-nagyhatalma. Évente csaknem 200 millió dollár értékben exportálnak virágokat és más növényeket. Az Európai Unió harmadik legnagyobb virágellátója, Hollandia és Kenya után.
Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt