eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A spanyol Robin Hood nem fizeti vissza banki kölcsöneit

Egy spanyol férfi azt állítja, hogy összesen félmilliós kölcsönt vett fel különböző bankoktól, ám a pénzt aktivistáknak adta ahelyett, hogy visszafizette volna.

"Mi lehet annál jobb, hogy kiraboljuk azt, aki minket is kirabol, és szétosztjuk a pénzt azok között, akik leleplezik a banki rendszer működését?" - tette fel a költői kérdést Enric Duran saját, Krízis című újságában.

A 32 éves férfi azt állítja, hogy 39 banktól összesen 500 ezer eurónyi (mintegy 120 millió forintnyi) kölcsönt vett fel, a pénzt azonban nem fizette vissza, és nem is fogja. Azt mondta: az összeget olyan szervezetek között osztotta szét, amelyek a pénzügyi rendszer ellen kampányolnak. A vissza nem fizetett összeg egy részét saját, 200 ezer példányban terjesztett ingyenes újságára költötte.

A magát spanyol Robin Hoodnak nevező férfi először magánszemélyként, később azonban cégnéven igényelte a hiteleket, hogy ne kerüljön fel az adósok feketelistájára. Volt olyan bank, amely ötször adott neki kölcsönt.

"A bankoknak szükségük van arra, hogy kölcsönt adhassanak, mert ebből szerzik a legtöbb profitot" - állítja a férfi, aki szerint ez egy olyan kerék, amely soha sem áll meg. "Az emberek ahelyett, hogy segítenék a kerék továbbforgását, meg kéne nehezíteniük azt" - teszi hozzá a spanyol aktivista.

Ha valamelyik bank feljelenti, és a rendőrségre kerül az ügy, akkor akár 6 év börtönre is ítélhetik.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×