eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A videójáték mindenkit beszippant

Gyakorlatilag minden amerikai gyerek rendszeresen játszik videójátékkal, de szüleik nem nagyon nézik, hogy pontosan mivel - derült ki egy felmérésből.

A fiatalok mindennapi életének szerves része lett a videójáték - állapította meg az amerikai Pew Internet kutatóintézet vizsgálata, amelyből kiderült: gyakorlatilag minden amerikai gyerek játszik valamilyen videójátékkal.

A kutatás során több mint 1100, 12 és 17 év közötti fiatalt kérdeztek meg. A válaszok összesítéséből kiderült, hogy 97 százalékuk tölti szabadidejének nagy részét videójátékkal, kétharmaduk barátaikkal vagy családtagjaikkal együtt. Csak negyedük mondta azt, hogy egyedül, vagy online társakkal játszik.

"Mindez azt mutatja, hogy a videójátékosok közösségi emberek" - kommentálta az eredményt Amanda Lenhart, az intézet egyik kutatója.

A vizsgálat rávilágított arra is, hogy a videójátékosok gyakran ülnek a gép előtt: a válaszadók fele mondta azt, hogy előző nap játszott videójátékon.

A játékok fajtája változó. A válaszadók 80 százaléka mondta azt, hogy öt vagy annál több fajta játékkal tölti szabadidejét, de legtöbben az autóversenyzős, a kirakós, a sport- és az akciójátékokat említették.

A vizsgálat eredménye szerint sok fiatal kezébe kerül olyan videójáték, amely felnőtteknek szól, mivel a szülők háromnegyede mondta azt, hogy mindig vagy néha ellenőrzi, mivel játszik a gyerek.

A szakemberek azonban azt mondják, hogy a szülőknek együtt kellene játszaniuk gyerekeikkel. A felmérésben megkérdezett szülők harmada mondta azt, hogy ezt teszi - többségük 40 évnél fiatalabb, vagyis annak a generációnak a tagja, amelyik már a videojátékokon nőtt fel.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×