eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Nemet mondott egy 30 milliós állásra - hogy gipszelhessen

Elutasított egy évi százezer fontos (30 millió forintos) fizetéssel járó állást egy frissen végzett brit diplomás lány, hogy valóra válthassa régi álmát: el akarja sajátítani a gipszművészetet.

A 24 éves Gemma McCoyd kitüntetéssel végzett az egyik egyetem matematika szakán, de valószínűleg nem érdekli a szakmája, mert elutasította az egyik vezető londoni cég állásajánlatát, amely pedig igen jó fizetéssel járt volna.

Ehelyett úgy döntött, hogy beiratkozik egy gipszművészeti tanfolyamra. Az ötlet azóta izgatja, hogy látta az iskolatársait ezzel foglalkozni egy művészeti órán.

"Biztosításai matematikusként százezer fontot kereshetnék - de én inkább a hatezer fontos állást választottam. Biztosan sokan hülyének néznek, de azzal kell foglalkoznom, amit szeretek, különben egész életemben boldogtalan lennék. Nem akarok egy irodában ücsörögni, és halálra unni magam" - nyilatkozta a lány.

Gemma az egyetlen lány a Leicester College 30 fős tanfolyamán. "Még nem én vagyok a leggyorsabb, de lassan a legjobb leszek" - állítja a diszlexiás lány, aki, ha megkapja a diplomáját, restaurálásra szeretne szakosodni.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×