eur:
389.35
usd:
362.43
bux:
68695.58
2024. május 8. szerda Mihály

Halálért könyörög a társát lefejező kannibál

Megkezdődött annak a kínai férfinak a bírósági tárgyalása, aki egy kanadai buszon halálra késelte, majd lefejezte a mellette ülő utast. A férfi állítólag azt kérte a bíráktól, hogy öljék meg.

Vince Weiguang Li emberölés megalapozott gyanújával állt egy kanadai bíróság elé, miután július 31-én egy távolsági buszon lefejezte a mellette ülő utast. Az ügyész elmondta: a férfit többen látták, hogy az áldozat maradványaiból eszik, és találtak is testdarabokat a zsebében.

A késelő manitobai tárgyalását néhány nappal elhalasztották, hogy konzultálhasson az ügyvédjével. Miután a bíró megkérdezte tőle, hogy akar-e ügyvédet, a tárgyalóteremben ülő újságírók és bírósági alkalmazottak meghallották, amint azt mondja: "Kérem, öljenek meg!"

A rendőrség nem feltételez különösebb szándékot a brutális gyilkosság mögött, amit a 40 éves kínai bevándorló az utasok szeme láttára követett el.

A szemtanúk szerint a templomi gondokként dolgozó 40 éves férfi Tim McLean mellett ült egy buszon, amikor hirtelen rátámadt, 50-60-szor megszúrta, majd lefejezte. A 22 éves áldozat fejét fel-le hurcolta a buszban.

Néhányan azt is észrevették, hogy az áldozatból testrészeket vág le, amiket megevett, vagy zsebre tett. A rendőrség talált is nála egy zacskót, amiben a lefejezett áldozat füle, orra és az szájának néhány része volt.

A férfi 4 évvel ezelőtt Kínából vándorolt Kanadába, ahol egy templomban kapott állást. Tom Castor lelkész szerint nem volt semmi jele annak, hogy érzelmi problémái lennének, és nem is volt büntetett előéletű.

A késelőt pszichológiai vizsgálatoknak vetik alá, és ha bebizonyosodik, hogy mentálisan beteg, és nem volt tisztában tettével, akkor szakértők szerint eltörölhetik ellene a bűnügyi vádakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×