eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Különös szörnyet sodort partra a víz - nézze meg!

Fura, félig emlős, félig hüllő lényre bukkantak az Egyesült Államokban, a Long Island-i Montauk városának partján. A sosemlátott lény mibenlétét illetően máris megindultak a találgatások. Van, aki szerint az amerikai kormány által pénzelt állatkísérletek félresikerült eredményével van dolgunk, mások pedig egy tévésorozat marketingkampányát vélik felfedezni a dolog mögött. Vannak prózaibb elméletek is, mindenesetre rengeteg szemtanú állítja, ő is látta a parton a "szörny" tetemét.

Különös lény tetemére bukkantak a New York állambeli Long Islanden, Montauk városának tengerpartján. A hüllőfejű, emlőstestű, csupasz lény fotóját a Gawker című "pletyka és popkulturális" magazin közölte kedden.

A fotó publikálása után rögtön beindultak a szörnyre vonatkozó találgatások. Egy Hamptons-i portál, a Plum négy biológust kérdezett meg, akik kijelentették: sose láttak még ehhez hasonló állatot. Persze, ezért hívjuk szörnynek - jegyezte meg a Gawker cikke. Mindenesetre a lapnál két állítólagos szemtanú is jelentkezett.

Az egyik verzió úgy tartja, a lény a közeli Plum szigetén található kormányzati intézményből, az állatokat vizsgáló Animal Disease Centerből szabadulhatott ki valamilyen úton-módon. A központ olyan kutatásokat végez az állati betegségekkel kapcsolatban, amelyek közelebb visznek a mezőgazdasági termelés és a Egyesült Államok élelmiszerellátásának biztonságosabbá tételéhez.

Egyébiránt a fent említett városkában került sor az állítólagos "Montauk Projectre", amelynek keretében az Egyesült Államok kormánya a pszichológiai hadviselés technikáját fejlesztette. Egy másik elmélet ezzel hozza kapcsolatba a most talált szörny kilétét.

A kép eredetéhez visszatérve, az Anna Holmestól, a Jezebel című bulvárportál egyik szerkesztőjétől érkezett a Gawker magazinhoz. Anna Holmes pedig a Los Angeles-i Evolutionary Media Group (EMG) egyik alkalmazottjától kapta azt. Így merült föl a Gawker szerkesztőiben, hogy valamiféle marketing-kampánnyal van dolguk.

Rá is találtak a a Cryprids Are Real, egy, a Cartoon Networkön most futó sorozat hasonló lényeire.

A Daily Intel című internetes újság azonban fölhívta az EMG-t, ahol Alanna Navitsky, aki állítólag a Jezebelnek küldte a fotót, nem meglepő módon azt állította, semmiféle marketing nincs a dologban, és - itt kezd igazán bonyolódni a dolog - egy barátnőjétől kapta a képet tartalmazó e-mailt. Azonban a képet nem ő, hanem barátnőjének nővére vagy annak egy barátja készítette.

A Plum TV-nél viszont jelentkezett egy Jenna Hewitt nevű hölgy, állítván, ő volt az elkövető.

Ha a fotó eredete óvatosságra intő homályba vész is, a Daily Intelnél rengeteg szemtanú jelentkezett, és többen elmondták: sokan sétáltak a parton, bárki láthatta a halott állatot.

A szörny mibenlétével kapcsolatban még két, kevésbé misztikus és konspiratív elmélet is született. A Gawker egyik megszólaltatottja szerint a szörny egy páncéljától megfosztott teknős.

Egy, a Plum által megszóltatott grafikus pedig nemes egyszerűséggel "kiváló photoshopos munkának" tartja a fényképet - ha így van, a sok állítólagos szemtanú egyszerűen nem mond igazat.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×