eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tilos lesz a káromkodás és a meztelenkedés az olimpián

A pekingi hatóságok azt tervezik: mindenkit figyelmeztetnek arra, hogy tartózkodjon a káromkodástól, a részegeskedéstől és a meztelenkedéstől a pekingi olimpia alatt a nyilvános helyszíneken.

A nézőkre vonatkozó szabályok népszerűsítésére Jó viselkedés a jó játékokért címmel kampányt kezdenek a kínai hatóságok, annak érdekében, hogy a rendezvények ne jelentsenek csalódást a külföldről érkező vendégek számára.

A hatóságok azt is meg akarják előzni, hogy az emberek politikai tiltakozásokat szervezzenek az olimpiai játékok idejére.

A versenyszámok nézőire vonatkozó szabályok igen széleskörűek, részletesen taglalják például azt, hogy mit lehet vagy nem lehet bevinni a stadionokba. Naptej, ajakrúzs és töltőtoll például bevihető egy-egy eseményre, de nem korlátlan mennyiségben.

Kínában az egyik legkelendőbb termék a kalóz DVD, a hatóságok természetesen küzdenek azért, hogy ezek ne kerüljenek az utcára, főleg a játékok idején.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×