eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ma van az év legboldogabb napja!

Matematikai képlettel bizonyította egy brit akadémikus, hogy június 20. az év legboldogabb napja.

O + (N xS) + Cpm/T + He - egy brit pszichológus szerint ennek a képletnek a segítségével meg lehet határozni, hogy melyik az év legboldogabb napja, ami nem más, mint június 20.

A Cardiffi Egyetem egykori oktatója a világosabb esték, a tervezett nyaralás és a gyerekkori emlékek kombinációjából alkotta meg a formulát.

Az egyenlet O betűje jelenteni a szabadtéri tevékenységeket (Outdoor activity), az N a természetet (Nature), az S a barátokkal és szomszédokkal való közösségi élményekre utal (Socialisation with neighbours and friends), a Cpm rövidítés a pozitív gyermekkori emlékeket takarja (Childhood positive memories), a T az átlaghőmérsékletet (mean Temperature) a He pedig a várt nyaralást (Holiday expected) jelenti.

A brit pszichológus elmondta: a képlet felállításával a volt célja, hogy az emberek arról beszéljenek, mi teszi őket boldoggá.

Az egyenletben azonban nem szerepel a világgazdasági válság és az foci Eb sem, amelyek azonban nagy (pozitív vagy negatív) hatással lehetnek az emberek boldogságérzetére.

A tudós már kiszámította az év legdepressziósabb napját is, amely január végére esik. Az a képlet egyebek mellett az időjárást és a karácsony utáni adósságot veszi számításba.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×