eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mire jó egy banánhéj? - Módszerek a spórolásra

Jelentősen emelkedtek az árak, és már nem tud lépést tartani velük? A Sun brit bulvárlap összegyűjtött néhány tippet, hogyan lehet lefaragni a kiadásokból. Hasznos lehet például egy banánhéj vagy egy üveg majonéz.

Az élelmiszerek megvásárlása mellett már nem marad pénze bizonyos tisztítószerekre? Sebaj. A brit napilap szerint például cipőtisztításra tökéletesen alkalmas egy banánhéj, amelyet belső felével kell a lábbelihez dörgölni. A banánhéjban ugyanis potasszium van, ugyanaz az anyag, amely a cipőkenőcsökben is megtalálható.

Érdemes összegyűjteni az apró szappandarabokat, amelyek összegyúrva egy újjá alakíthatók. Ha elfogyott a hajkondicionálónk, az pedig helyettesíthető majonézzel - állítják a felsorolás összeállítói.

Ne fizessük az első kört

Az is a tanácsaik között szerepel, hogy soha ne fizessük a kocsmában az első kört. Aki ugyanis mindig az első kört állja, az egy év alatt több tucattal több kört fizet, mint aki a negyediket.

Érdemes a vásárlást a nap végére halasztani, ekkorra ugyanis több terméket is leértékelhetnek, így olcsóbban jutunk hozzá, mint ha reggel vennénk meg.

Olcsóbbá teszi az utazást, ha autó helyett kerékpárral közlekedünk. Több kutatás is megállapította, hogy az emberek a hétköznapok során igen kis távolságokat tesznek meg, ezek pedig biciklivel is teljesíthetők.

Igyunk csapvizet

Ne vásároljon palackos vizet, hiszen a csapvíz is teljesen egészséges. Nyáron ugyan gyakori, hogy a vezetékből túl meleg víz folyik, de ilyenkor is fel tudunk tölteni egy régi palackot vízzel és be tudjuk tenni a hűtőbe azt.Ablaktisztítás ecettel

Az ablakpucoláshoz nem kell feltétlenül drága tisztítószert vásárolni, takarítására alkalmas az ecetes víz is. Az ecet a vízkő eltávolítására is alkalmas. Konyhai eszközöket is érdemes ezzel tisztítani, annál is inkább, mert így a következő használatkor egészen biztosan nem viszünk be egészségre káros vegyszereket a szervezetünkbe.

Az ötletszerzők azt mondják: a reggeli kukoricapehely elfogyasztásához nem kell feltétlenül tiszta tejet használni. A tej összekeverhető egy kis vízzel. Az ízkülönbség nagyon elenyésző, ha pedig már hozzászoktunk, nem is vesszük majd észre.

Csökkentse a villanyszámláját

Sokat spórolhatunk azzal, ha televíziózás közben nem égetjük a villanyt. CD-ket, DVD-ket és könyveket a helyi könyvtárból is kölcsönözhetünk, nem kell feltétlenül megvenni ezeket a boltban. A listáról nem hagyható le az energiatakarékos izzó sem, amellyel szintén a villanyszámlánkon faraghatunk.

Ha valaki lassabban eszik, akkor kevesebb ételtől is telítődik. Ha nem tudunk lemondani az éttermi étkezésről, érdemes kifigyelni, hogy melyik az a napszak, amikor olcsóbban adják a termékeiket.

A gyermekek ruhái újrahasznosíthatók. Ha a szomszédokkal vagy a rokonokkal olyan viszonyban vagyunk, átadhatjuk nekik a kinőtt ruhákat, cserébe ők is adnak majd nekünk ilyeneket. Ha nincs kinek adni, akkor bababörzéken eladhatók a ruhácskák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Az okos város kifejezést egyre gyakrabban használják világszerte, ami többek között arra utal, hogy egy adott település milyen innovatív stratégiákkal próbálja megtartani a népességét, hogyan tud vonzó lenni a befektetők számára, és mit tesz a fenntartható városfejlesztés érdekében. Ennek mindennapi megjelenési formái gyakran a döntéstámogató digitális technológiák alkalmazásában jelennek meg. Hogy mely világvárosok teljesítenek ebben a legjobban, azt az áprilisban közzétett 2024 Smart City Index ranglista alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×