eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A hatásos fogyókúra titka a bőséges reggeli

Venezuelai kutatók bebizonyították, hogy azok, akik reggelenként kalóriadús ételt fogyasztanak, le tudnak fogyni, és nem is szedik vissza ledobott kilóikat.

A reggeliről már hosszú ideje hangoztatják, hogy a nap legfontosabb étkezése, különösen azok számára, akik fogyni akarnak. Venezuelai kutatók most bebizonyították, hogy azok a nők, akik reggelenként a napi kalóriabevitel legalább felét elfogyasztják, hosszú távon több kilótól tudnak megszabadulni, mint azok, akik nem vagy csak alig esznek reggel.

Szakértők szerint a proteinben és szénhidrátban gazdag reggeli segít leküzdeni az édesség utáni vágyakozást, és még az anyagcserét is serkenti.

Egy caracasi kórházban végezték el az átfogó vizsgálatot a venezuelai kutatók, akik arra voltak kíváncsiak, hogy közel 100 túlsúlyos nőnél a reggelizési szokások hogyan befolyásolják a testsúlycsökkentést.

Mindegyik nő alacsony kalória- és szénhidráttartalmú diétát követett, de felük bőséges reggelit fogyasztott. Ez azt jelentette, hogy a napi 1240 kalóriadagjuk 50 százalékát reggelenként vitték be szervezetükbe.

A nyolchónapos vizsgálat felénél azok a nők, akik csak kevés ételt fogyasztottak reggelenként, közel 13 kilót adtak le - több mint 2 kilóval többet, mint a "bőséges reggelizők".

Csakhogy vezetésük nem tartott sokáig, mivel azok, akik a napot csak kevés étellel kezdték, a kísérlet végére átlagosan több mint 7 kilót híztak vissza.

Összességében a proteinben és szénhidrátban gazdag ételeket reggelizők a vizsgálat végén testsúlyuk több mint 21 százalékát veszítették el - a többi nő csak 2.5 százalékot.

A bőséges reggeliket fogyasztó nők arról számoltak be, hogy különösen ebéd előtt nem érezték magukat annyira éhesnek, és a nap hátralévő részében kevesebb szénhidrátot fogyasztottak.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×