eur:
389.71
usd:
361.82
bux:
68443.23
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A királyfi első dolga alhadnagyként: elszaladni sörért

Háromhetes intenzív kiképzés vár Vilmos hercegre, II. Erzsébet királynő unokájára Dartmouth-ban, a brit királyi haditengerészetnél. Alhadnagyként azonban az lett az első dolga, hogy leszaladjon egy láda sörért a bajtársainak.

Nagyapja és édesapja nyomába lépett Vilmos herceg, amikor megkezdte a szolgálatot a brit királyi haditengerészetnél, ahol az újoncnak egy láda sörébe kerül, ha elhibázza az első feladatot: egy hajó sikeres lehorgonyzását.

A herceg tudását a Hindostan nevű egykori aknaszedőn mutatta be - nem sok sikerrel: hiába csapott rá a jókora pöröllyel, a horgonyt nem tudta kiszabadítani. Másodszorra ugyan megoldotta a feladatot, a "büntetést" azonban nem kerülhette el - és mehetett sörért.

Ettől a hagyományos "büntetéstől" az sem mentette meg, hogy később manőverezési képességeit fényesen bizonyította, és gond nélkül átkormányozta a 12 méter hosszú gyakorlócsónakot a bójasoron.

Wales alhadnagy - ahogy a hadseregben hívják - az alapkiképzés után a HMS Iron Duke legénységéhez csatlakozik majd, és kábítószer kereskedőkre fog vadászni a Karib-tengeren.

A parancsnoka máris nagyon meg van elégedve vele, hiszen a herceg manőverezésben őstehetség; amit mások hetek vagy hónapok alatt tanulnak meg, az neki egyetlen nap alatt sikerült.

A 25 éves herceg, Diana és Károly elsőszülött fia négy másik fiatal tiszttel érkezett a kiképzésre. "A herceg még csak nagyon rövid ideje van itt, de máris bizonyságot tett vitathatatlan vezetői képességeiről" - hangsúlyozta Paul Halton parancsnok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×