eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több ezer tonnányi lazac menekült meg a vulkán elől

Először az embereket mentették ki, aztán jöttek a kutyák és a macskák, végül pedig a lazacok - az óriási mentőakcióra az után került sor, hogy Chile déli részén egy vulkánkitörés fenyegeti az emberek és állataik életét.

Közel 6 ezer tonna lazacot mentettek ki arról a chilei farmról, ami mindössze 10 kilométerre fekszik a május eleje óta aktív vulkántól.

A vulkán május 2-án tört ki, veszélybe sodorva ezzel a 4500 lakosú Chaiten kisvárost, ahonnan fokozatosan evakuálták az embereket és az állatokat.

A mentőalakulatok a tűzhányó működésbe lépése után több száz házi- és haszonállatot mentettek 8 napon át a városból. A halfarm az utolsó hely volt, ahonnan a hatóságok kitelepítették az állatokat, szám szerint 600 ezer lazacot.

A mentőalakulatok haditengerészek segítségével menekítették ki a 6 ezer tonnányi lazacot. Az elszállított és egy távolabbi helyen újratelepített halak a chilei lazacipar 1,5 százalékát adják. A dél-amerikai ország lazacexportja meghaladja az évi 2 milliárd dollárt.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×