eur:
387.68
usd:
357.69
bux:
68097.68
2024. május 17. péntek Paszkál

A nyolcvan évig tartó házasság titka: csók és ölelés minden lefekvés előtt

Nagy-Britannia legidősebb házaspárja május 26-án ünnepelte 80. házassági évfordulóját, és ezzel beállították a leghosszabb ideig tartó házasság rekordját Angliában. Az idős pár elárulta, mi a több évtizedes együttélés titka.

Lefekvés előtt el kell simítani a vitás kérdéseket, aztán meg kell csókolni és ölelni egymást - a 100 éves Franknek és a 99 éves Anitának ez a tanácsa azoknak, akik hosszú házasságban akarnak élni. Õk már csak ismerik a titkot, hiszen 80 éve élnek boldog házasságban, ezzel pedig beállították a leghosszabb házasság brit rekordját.

Az idős pár az ágyba kerülés előtti aranyszabályban hisz, és azt mondják: manapság a párok nem hagynak egymásra elég időt, ezért nem is tart sokáig kapcsolatuk. Az a tanácsunk minden fiatal párnak, hogy szorítsanak időt egy kis romantikázásra - mondta a két idős szerelmes. Frank Milford ehhez még hozzátette: ahhoz, hogy el lehessen nyerni egy nő szívét, szükség van egy nagy adag régimódi udvariasságra is.

Frank és Anita Milford 1928-ban találkoztak Plymouth-ban, majd 2 év múlva, 1928. május 26-án házasodtak össze. A hivatalos ceremónia után egy moziba siettek, hogy megnézzenek egy Charlie Chaplin-filmet.

A párnak két gyereke született: Marie, aki ma 78, és Frank, aki 73 éves, és van 5 unokájuk, valamint 7 dédunokájuk.

A férfi elmondta: büszke arra, amit feleségével közösen elért. Kezdetben nagyon alacsony volt a fizetésük, és keményen kellett dolgozniuk. A háborús évek nagyon nehezek voltak, még bombatámadás is érte a házunkat - nyilatkozta a 80 éve hűséges férj, aki feleségével együtt 2 éve egy idősek otthonában él.

A 80 éves évfordulójuk alkalmából még maga II. Erzsébet is küldött nekik személyre szóló levelet, amiben gratulált a párnak a csúcsbeállításhoz.

Franknek és Anitának már csak 1 év kell ahhoz, hogy megdöntsék a brit házassági rekordot.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

Beindulhat a magasabb kamatozású lakáshitelek refinanszírozása Magyarországon, de ha a teljes portfóliót nézzük, nem lesz szó jelentős volumenről. A bankok között nagy a verseny, így hiába a felkúszó hosszú oldali hozamok, várhatóan maradhatnak a jelenlegi lakáshitelkamatok, a CIB Banknál pedig több folyamat is segít majd abban, hogy kompenzálják a kedvezőtlenebb kamatkörnyezet hatását – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját a Portfolio Checklist csütörtöki adásában. Az interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdiónkban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×