eur:
388.42
usd:
360.71
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egerben sütik Közép-Európa legjobb kenyerét

Egerben készül Közép-Európa legjobb kenyere, legalábbis az UKBA Nemzetközi Sütő- és Cukrászipari Kiállítás versenyének zsűrije szerint. A februárban Budapesten rendezett megmérettetésen ugyanis Õzse Zoltán egri péktanuló nyerte az első díjat a Kenyér kategóriában erdélyi krumplis kenyerével.

A hosszúérlelésű kovászos technológiával készülő hagyományos burgonyás kenyeret az egri HESI sütőipari cég saját receptje alapján készítette el a péktanuló, aki a társaságnál sajátítja el a gyakorlati ismereteket.

A gasztronómiai fesztiválon 20 uniós ország pékjei és cukrászai képviseltették magukat. A kenyér kategóriában, amelyben főleg közép és kelet európai versenyzők indultak, több száz cipó közül választotta ki a zsűri úgynevezett vakbírálattal az Õzse Zoltán által sütött kenyeret - mondta el az MTI-nek Nagy Lajos, a HESI ügyvezetője.

Közép-Európa legjobb kenyere, vagyis a díjnyertes termék receptjével megegyező recept alapján készülő cipó egyébként a kereskedelmi forgalomban is megvásárolható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×